نمودار معاملاتی طلا به نقره اطلاعات خوبی را در مورد حرکات احتمالی این دو فلز باارزش نسبت به یکدیگر ارائه می دهد. معامله گران برای شناسایی سیگنال های خرید و فروش در بازار به دنبال این نسبت هستند. بنابراین، دانستن نحوه معامله نسبت طلا به نقره می تواند یک مزیت بزرگ برای به حداکثر رساندن بازدهی استراتژی معاملاتی شما باشد.
نسبت طلا به نقره چیست؟
محاسبه نسبت طلا به نقره ساده است. این نسبت به معنای تعداد اونس نقره ای است که برای خرید یک اونس طلا با قیمت های فعلی بازار باید پرداخت کنید. به عنوان مثال، زمانی که قیمت طلا با 1000 دلار در هر اونس و قیمت نقره با 16.6 دلار در هر اونس معامله شود، نسبت طلا به نقره معادل حدود 60 خواهد بود.

این نسبت در مواقع بحران اقتصادی افزایش می یابد. علت این رابطه به دلیل عملکرد بهتر طلا نسبت به نقره در دوران رکود است که منجر به افزایش این نسبت می شود.
نسبت طلا به نقره در سال 2020 زمانی که قیمت نقره در پایین ترین حد خود بود، به 126 رسید.
نسبت طلا به نقره چه مفهومی دارد:
هنگامی که قیمت طلا سریعتر از قیمت نقره افزایش می یابد، نسبت افزایش می یابد.
هنگامی که قیمت نقره سریعتر از قیمت طلا افزایش می یابد، نسبت کاهش می یابد.
هنگامی که قیمت طلا سریعتر از قیمت نقره کاهش می یابد، نسبت کاهش می یابد.
هنگامی که قیمت نقره سریعتر از قیمت طلا کاهش می یابد، نسبت افزایش می یابد.

نمودار بالا نسبت طلا به نقره را در چند دهه گذشته نشان می دهد. در سال 2020 نقره با قیمت های بسیار پایین معامله می شد – که باعث افزایش نسبت طلا به نقره شد که با دایره آبی در نمودار بالا نشان داده شده است.
همچنین شایان ذکر است که افزایش شدید این نسبت در طول بحران همه گیری ویروس کرونا در سال 2020 ناشی از افزایش قیمت طلا و عملکرد ضعیف نقره بود که در نمودار بالا حرکت شارپ آن را مشاهده میکنید.
نحوه ترید این دو فلز با استفاده از نمودار نسبت طلا به نقره:
راه های زیادی برای استفاده ازاین نسبت به نفع معامله گر وجود دارد. که در ادامه به دو مورد مهم اشاره شده است.
اولی: استفاده از نسبت طلا به نقره برای تعیین فلز با روند قویتر و ترید آن:
معامله گران می توانند از نسبت طلا به نقره برای تعیین اینکه کدام فلز ممکن است بهتر از دیگری عمل کند استفاده کنند و سپس معامله را بر این اساس انجام دهند.
یک معامله گر می تواند از این پنج مرحله برای ورود به معامله طلا یا نقره با استفاده از نسبت استفاده کند:
- در ابتدا روند روی نمودار نسبت طلا به نقره را با اضافه کردن خطوط روند به نمودار آن تعیین کنید.
- در هر تایم فریمی که میخواهید معامله کنید، روندها را روی هر دو چارت طلا و نقره به صورت جداگانه تعیین کنید.
- روی هر دو چارت فرصت های معاملاتی با استفاده از پرایس اکشن یا استراتژی شخصی خودتان در جهت روند شناسایی کنید.
توجه کنید که حجم معامله خود را بایستی متناسب با مارجین و نیز محل قرارگیری حد ضرر و سود را با توجه به قوانین مدیریت ریسک تعیین کنید و معامله را اجرا کنید.
در اینجا یک مثال با استفاده از این مراحل آورده شده است:
روی نمودار نسبت طلا به نقره، خطوط روند خود را ترسیم می کنیم و با توجه به خطوط روند میتوانیم بگوییم که این نسبت در یک روند صعودی فعلی است، مانند نمودار زیر که یک بازه زمانی چهار ساعته را نشان می دهد.

قدم بعدی ما تعیین روند برای چارت طلا و نقره بصورت جداگانه است. بنابراین، نمودارها را باز می کنیم و خطوط روند خود را ترسیم می کنیم و متوجه می شویم که طلا و نقره هر دو روند صعودی دارند همانطور که در نمودارهای زیر نشان داده شده است.

ما میدانیم که وقتی چارت نسبت طلا به نقره روند صعودی دارد و طلا و نقره نیز هر دو در روند صعودی هستند، باید طلا بخریم زیرا نسبت به نقره بهتر عمل کرده است.
توجه کنید که هر سه این چارت ها هنگام مقایسه بایستی در یک تایم فریم واحد باشند!
دومی: معاملات نسبت طلا به نقره در نواحی اشباع خرید و فروش :
همانطوریکه روی نمودار نسبت طلا به نقره مشاهده میکنید، زمان هایی وجود دارد که این نسبت با ایجاد سقف و کف های تاریخی تشکیل فراکتال دهد. در این مناطق احتمال معکوس شدن نسبت زیاد است و فرصت بسیار مناسبی برای ورود در جهت معکوس به معامله طلا یا نقره یا هر دو فراهم میشود.
به عنوان مثال، وقتی نسبت طلا به نقره به بالاترین حد تاریخی از 88 به 126 در فوریه سال 2020 می رسد استدلال ما این است که قیمت طلا نسبت به قیمت نقره گران است و بنابراین احتمال کاهش قیمت آن قریب الوقوع است .
از اندیکاتور RSI در زیر نمودار نسبت طلا به نقره برای شناسایی نقاط اشباع میتوانید استفاده کنید.

از آنجایی که فلزات با ارزش نظیر طلا و نقره با عوامل فاندامنتال مختلفی همبستگی دارند، بررسی نمودار نسبت آنها به تنهایی بعنوان یک استراتژی عمل نمیکند، بلکه در کنار سایر اطلاعات بنیادی و تکنیکال بعنوان یک سیگنال ارزشمند است.
پیروز و پرسود باشید.