پیش بینی هفته جاری برای دلار: خنثی
دلار آمریکا پس از گزارش خوب NFP جمعه هفته گذشته و با افت 5.1 درصدی طی ماه گذشته، بدترین ماه از سپتامبر 2010 را تجربه کرد.
آیا ریزش دلار با توجه به اینکه گزارش حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ایالات متحده نشان می دهد هنوز بازار کار فشرده است، بیش از حد بوده است؟
به نظر می رسد مومنتوم ریزشی فعلی دلار از ادامه این روند حمایت میکند، اما تا کجا؟
اخیراً اوضاع برای دلار بعنوان ارز ذخیره جهانی چندان خوب نبوده است. دلار آمریکا برای دومین هفته متوالی سقوط کرد. در ماه نوامبر، شاخص DXY دلار آمریکا حدود 5.1 درصد کاهش یافت که بدترین عملکرد ماهانه از سپتامبر 2010 تاکنون است! اگر بخواهیم آن را با میانگین حرکت از سال 2005 مقایسه کنیم، طی ماه نوامبر 2022 حدود 2.35- انحراف استاندارد از میانگین داشته است؛ نمودار زیر را ببینید:

به عبارت دیگر، طبق نمودار بالا، احتمال تضعیف دلار آمریکا به میزان 5.1 درصد یا بیشتر در یک ماه معین حدود 1 درصد بود. مسلماً عملکرد گذشته، همیشه نشان دهنده نتایج آینده نیست. اما، ما هنوز هم میتوانیم از این اطلاعات برای درک میزان نوسانات یک ارز از نظر تاریخی استفاده کنیم. بهعنوان یک ارز ذخیره جهانی که بیشترین قدرت نقدشوندگی را در بین ارزهای اصلی دارد، چنین عملکرد ناامیدکنندهای اصلاً قابل انتظار نبود.
با مراجعه به گذشته قیمت، ماه نوامبر شاهد چند رویداد قابل توجه بود که باعث افزایش ارزش دلار آمریکا شد. مهمتر از همه، آخرین گزارش CPI ایالات متحده و همچنین شاخص تورم ترجیحی فدرال رزرو، PCE بود، که می توان زمان انتشار این داده ها را بعنوان نقطه چرخش قیمت در نظر گرفت، اما این مسیر پرتنش فدرال هنوز ادامه دار است. در همین حال، مقامات فدرال رزرو تاکید کردند که احتمالا اوج تصمیمات هاوکیش را پشت سر گذاشته اند، اما افزایش های کوچکتر نرخ بهره سناریوی محتمل آینده است و میتواند مدتها بطول انجامد.
نوامبر 2022 با توجه به تغییرات گذشته نرخ ها در کجا قرار گرفته است؟ (به خط چین قرمز روی نمودار بالا توجه کنید.)
برای مشاهده تاثیر تورم نسبتا کنترل شده و اظهارات اعضا فدرال رزرو، نگاهی به نمودار پایین بیاندازید. از پایان اکتبر تا هفته گذشته (در طول 5 هفته گذشته)، انتظارات بازارها از نرخ بهره حداقل 75 واحد کاهش داشته است. با توجه به بازه زمانی پیش رو برای ادامه سیاست اتقباضی فدرال رزرو و عدم قطعیت های متعدد پیش رو، احتمالات زیادی برای تغییر این انتظارات در ماه های آینده وجود دارد.

برای مثال، گزارش مشاغل ایالات متحده در ماه نوامبر نسبتاً با ثبات بود. این کشور 263 هزار شغل غیر تولیدی در مقابل 200 هزار شغل پیش بینی شده اضافه کرد. نرخ بیکاری ثابت 3.7 درصد، همراه با کاهش شدید مشارکت نیروی کار به 62.1 درصد از 62.2 درصد، به این معنی است که بازار کار همچنان فشرده است.
این چیزی نیست که فدرال رزرو اگر هدفش کاهش تورم به طور متوسط به 2 درصد باشد، دوست داشته باشد!
با توجه به این گزارش مشاغل، دلار آمریکا رشد و سهام نزول کرد، اما معامله گران به سرعت این حرکت ها را معکوس کردند، چون بازارها بر اظهار نظر جیروم پاول، رئیس فدرال رزرو در هفته گذشته تمرکز داشتند. پاول تأکید کرد که انتظار میرود سرعت انقباضات در ماه جاری کاهش یابد اما در عین حال نیز گفت که مسئولان نگران هستند که کارگران با توجه به فضای تورمی، دستمزد بیشتری را طلب کنند و این یعنی هنوز مسیر کنترل تورم ادامه دارد.
به نظر من هنوز اظهار نظر قطعی برای تغییر روند دلار خیلی خوشبینانه است و فعلا زمینه برای ناامیدی از نزول بیشتر وجود دارد و ریزش فعلی میتواند یک تصحیح بیش از حد در دلار آمریکا باشد.
اما در حال حاضر، به نظر می رسد که مومنتوم به نفع نزول دلار آمریکا باشد. اما نباید فراموش کنیم که بازارها به ندرت در خطوط مستقیم حرکت می کنند. داده های اقتصادی در هفته پیش رو شامل، داده های PPI و PMI، تراز تجاری و اعتماد مصرف کننده دانشگاه میشیگان مورد توجه است.