نمودار شاخص دلار-DXY

چشم انداز شاخص دلار
👑سلطان کل بازارهای مالی👑
در هفته پیش رو

🟣دلار امریکا که با شاخص دلار DXY ارزیابی میشود، هفته گذشته را با نزول نسبی به پایان رساند، در حالیکه همزمان نرخ های خزانه داری ایالات متحده رو به نزول گذاشتند.

🟣بازده اوراق قرضه با وجودیکه داده های بازار کار قوی هستند، نزول میکنند و این موضوع احتمالا با فروپاشی بانک سیلیکون ولی SVB مرتبط است.

⚠️بدنبال گزارشات و اتفاقات هفته گذشته، این هفته همه نگاهها به گزارش تورم ایالات متحده متمرکز است و انتظارات بر این است که تورم با یک سورپرایز صعودی همراه خواهد بود‼️

طی هفته گذشته، دلار آمریکا پس از اظهارات هاوکیش پاول در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، با رشد خوبی همراه شد، اما کاهش شدید نرخ‌های خزانه‌داری در روزهای پنجشنبه و جمعه، مسیر دلار را تغییر داد و باعث شد سودهای خود را پس داده و به محدوده اوایل هفته گذشته برگردد.

با نزدیک شدن به آخر هفته، بازده اوراق قرضه دولتی نزول شدیدی را تجربه کرد و بیشترین کاهش را از سال 2008 به ثبت رسانید. زیرا با وجود نتایج قوی اشتغال در ماه فوریه، پیش بینی معامله گران برای افزایش نیم درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو مجدداً از 64% به 42% کاهش پیدا کرد. اقتصاد ایالات متحده 311000 شغل در ماه فوریه ایجاد کرد که بسیار بالاتر از برآوردهای اجماع بود، اما میانگین درآمد ساعتی کمی ضعیف‌تر از حد انتظار بود و به 0.2 درصد در ماه و 4.6 درصد در یکسال گذشته رسید که یک دهم درصد کمتر از پیش‌بینی‌های وال استریت است.

کاهش رشد دستمزدها دلگرم کننده است، اما این عدد یک معیار سست برای ارزیابی است و در ماه های اخیر مورد بازنگری های مکرر قرار گرفته است و نشان می دهد که احتمالا بعنوان یک سیگنال برای ارزیابی وضعیت بازار کار قابل اعتماد نباشد. با وجود این، مطابق با نمودار زیر، چرا انتظارات در مورد چشم انداز سیاست پولی در طول 48 ساعت گذشته به سمت سیاست داویش تغییر کرد و باعث نزول شاخص دلار شد؟

نزول اخیر بازار اوراق قرضه احتمالا با سنتیمنت ناشی از سقوط بانک سیلیکون ولی (SVB) مرتبط باشد. فروپاشی این موسسه مالی که روز جمعه توسط رگولاتورها برای حمایت از سپرده گذاران تعطیل شد، ترس از سقوط مالی گسترده را افزایش داده و این موضوع را تداعی میکند که تداوم افزایش نرخ های بهره میتواند خطرات جدی را در صنایع و اقتصاد ایجاد کرده و آسیب پذیری آن را در شرایط فعلی افزایش دهد.

اما بررسی شرایط کلی نشان میدهد که اگرچه نگرانی‌های نقدینگی بدنبال اجرای سیاست انقباضی FOMC افزایش یافته است، اکثر بانک‌های بزرگ با وجودیکه در پرتفوی سرمایه‌گذاری بلندمدت خود زیانده هستند اما از لحاظ انباشت سرمایه، بخوبی مسلح شده‌اند و این نشان می‌دهد که مشکلات SVB هنوز به سطح سیستمی و کلان نرسیده است.

و احتمالا بتوان اینطور نتیجه گرفت که اصلاح نزولی در بازده خزانه داری، یه واکنش هیجانی و در نتیجه گذرا باشد.

با نگاهی به گزارش CPI هفته آینده، مطابق پیش بینی  انتظار میرود که شاخص سالانه از 6.4 درصد به 6.0 درصد کاهش و شاخص اصلی از 5.6 درصد به 5.5 درصد کاهش یابد. از نظر سناریوهای احتمالی، داده‌های بهتر از حد انتظار می‌تواند انتظارات را در افزایش نیم واحدی نرخ FOMC در ماه مارس کاهش دهد و انتظارات را به قوت بیشتری به نفع افزایش یک چهارم واحدی تغییر دهد. از سوی دیگر، نتایج بالاتر از پیش‌بینی‌ها می‌تواند زمینه را برای سیاست هاوکیش تر فراهم کند و منجر به نرخ پایانی بالاتر شود. مورد دوم در حال حاضر قابل قبول تر به نظر می رسد.

در مورد دلار آمریکا، نزول اخیر آن احتمالا موقتی باشد. چنانچه انتظارات از افزایش نرخ‌های بهره مجدداً بر اساس داده‌های داغ تورم افزایش یابند، احتمالاً دلار در مدت کوتاهی رشد خود را از سر خواهد گرفت.

تنها در صورتی که فدرال رزرو پیام داویشی را صادر کند و از تداوم سیاست سرسختانه خود کوتاه بیاید، ادامه ضعف دلار آمریکا را شاهد خواهیم بود، اما اظهارات اخیر جیروم پاول نشان می دهد که سیاست گذاران هنوز قصد کوتاه آمدن ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *