تئوری آشوب چه کاربردی در فارکس دارد؟
تئوری آشوب یک تئوری ریاضی است که سیستم ها را مورد مطالعه قرار می دهد تا نشان دهد که چگونه تفاوتها در شرایط اولیه می توانند نتیج عمیق و تاثیرگذاری داشته باشند. از این تئوری اغلب به عنوان تاثیر پروانه ای یاد می شود. بر اساس این تئوری، یک موقعیت جزیی و ابتدایی مانند بهم خوردن بال یک پروانه می تواند یک تفاوت بزرگی مانند تغییر آب و هوایی در یک نقطه دیگر دنیا ایجاد کند.
بیل ویلیامز، معامله گر معروف فارکس، اولین کسی بود که عنوان کرد تئوری آشوب می تواند در بازارهای مالی کاربرد داشته باشد ؛و یک استراتژی از قبل آن به وجود آورد. مساله اساسی در مورد ایده او این است که روانشناسی تاثیر بسیار زیادی در موفقیت دارد؛ و کلید اصلی، پیدا کردن فلسفه جبری اتفاقات در بازار است.

معمولا معامله گران از تحلیل های تکنیکال یا فاندامنتال استفاده می کنند تا دریابند قیمتها به کدام سمت حرکت می کنند. اما بیل ویلیامز باور دارد که این یک شیوه پیش پا افتاده معامله گری است؛ چرا که هیچ کدام از این روشها برای سیستم داینامیک و متغیر بازار واقعی کاربرد ندارد.
دو دیدگاه انتقادی برای کاربردی دانستن تئوری ویلیامز وجود دارد. اولین دیدگاه داشتن اطمینان به قضاوت خودتان است؛ و دومین جنبه این است که درک درستی از ابعاد بازار داشته باشیم.
بر اساس نظریه ویلیامز، بازار پنج بعد دارد و تحلیل هر کدام از اینها اطلاعات بیشتری را آشکار ساخته و هر بار تصویری بزرگتر را ایجاد می کند. این ابعاد عبارتند از :

فراکتال:
تا اولین فراکتال ظاهر نشده است نباید معامله ای انجام گیرد.؛ و در حقیقت هر سیگنالی از ابعاد دیگر قبل از فراکتال باید نادیده گرفته شود. فراکتال خرید پنج کندل متوالی است، که کندل وسط بلندترین کندل است. وضعیت مقابل هم برای فراکتال فروش صدق می کند.
مومنتوم
اندیکاتور Awesome Oscillator مومنتوم فعلی بازار را از پنج کندل آخر نشاان می دهد. این کندلها با 34 کندل قبلی مقایسه می شوند.

شتاب/کندش- واشتاب
این بعد شتاب و کاهش سرعت مومنتوم بازار را با بررسی مومنتوم و میانگین متحرک پنج کندل آخر میسنجد.
اندیکاتور zone
بعد چهارم اندیکاتور zone نامیده می شودو زمانی که مومنتوم و شتاب (یا واشتاب)در یک جهت باشند، پدیدار می شود.

خط بالانس
آخرین بعد از بازار خط بالانس است . این همان سطحی است که اگر تئوری آشوب تاثیری روی بازار نداشت، قیمت روی آن قرار میگرفت. “آشوب” هر نوع اطلاعاتی است که ممکن است بازار را دستخوش تغییراتی کند. خط بالانس با اندیکاتور Awesome Oscillator نیز توصیف می شود. در حقیقت انرژی زیادی برای حرکت قیمتی از این خط نیاز نمی باشد.
https://www.signalskyline.com/blog/2021/03/02/chaos-theory-forex/
یک پاسخ
ممنون از مطالب شما
ولی برای درک بیشتر باید مطالعه و برسی بیشتری انجام بدهیم